ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
350 ex collega's solliciteren collectief bij Walibi World
Biddinghuizen, 28 januari 2006 - In Walibi World werd vandaag een reünie gehouden voor de seizoensmedewerkers van het afgelopen jaar. Maarliefst 350 oud-medewerkers kwamen naar dit sfeervolle weerzien. Aan de mogelijkheid ter plekke weer te solliciteren naar een baan voor het seizoen 2006, werd massaal gehoor gegeven.

"We spreken nog iedere maand wat af met de kassadames onderling. Meestal gaan we bij één van ons samen lekker eten en bijkletsen. We kunnen bijna niet wachten tot het seizoen weer begint. Het is gewoon een soort virus, het Walibi virus", vertelt één van de enthousiaste kassadames van het themapark lachend.

Voor veel van de medewerkers blijkt het werken bij Walibi World meer dan een baan alleen. Er worden vriendschappen gesloten en sommigen vinden zelfs hun partner voor het leven tussen het bedienen van de achtbanen of het bakken van de kroketten door. Dat het hard werken is, daar is iedereen het over eens en toch komt de meerderheid graag terug het komende seizoen.

Walibi World heeft het afgelopen seizoen een grote verandering doorgevoerd in de werving, selectie en training van haar medewerkers. In plaats van solliciteren naar een baan, heeft iedereen audities gedaan naar een rol in het park. "Of je nu een attractie bedient, het park netjes schoonhoudt of patat bakt in één van onze restaurants, als medewerker van Walibi World ben je altijd aan het werk voor de schermen. Daarmee ben je automatisch het gezicht van het park en een heel belangrijk onderdeel in de beleving van onze gasten tijdens hun dagje uit. Tijdens de audities, die een hele dag duren, zien we heel duidelijk en vrij snel wie er van nature spontaan en echt gastvrij zijn." Aldus Kees Jan Willeboordse, Manager Personeelszaken bij Walibi World.

Dat deze gewijzigde aannameprocedure succes heeft gehad, blijkt wel uit de vele brieven die het park ontvangt van bezoekers met complimenten over de geweldige sfeer in het park en de vriendelijkheid van de medewerkers. Ook uit enquêtes, die onder de bezoekers zijn afgenomen, blijkt het park op deze onderdelen hoger te scoren dan ooit.

"Het is natuurlijk geweldig dat de sfeer in het park en onderling zo goed is geweest in het eerste seizoen van Walibi World. Maar het is erg belangrijk dat we nu niet achterover gaan leunen en denken dat we er al zijn. We blijven er samen voortdurend aan werken!" aldus Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur van Walibi World.

Gedurende het seizoen, dat dit jaar start op 14 april, werken er meer dan 800 seizoensmedewerkers in Walibi World. Deze medewerkers worden ieder jaar opnieuw geworven en geselecteerd. Een enorm karwei, waar het park tijdens deze reünie een flinke stap in de goede richting mee heeft gezet. Maar dat alleen is niet genoeg en daarom organiseert Walibi World ook dit jaar weer audities voor nieuwe seizoensmedewerkers. Op de website www.achtbaanvandezaak.nl staan alle vacatures voor het seizoen 2006 beschreven. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site of tijdens de informatiemarkt in Walibi World op 4 maart a.s. aanmelden voor de audities naar een rol in het park.
Fotos
ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl