ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Jonge talenten ontwerpen nieuwe attractie voor Walibi World
Een nieuwe attractie voor Walibi World? Leerlingen van verschillende vmbo-scholen hebben ideeën genoeg. Zij presenteerden bij Landstede in Harderwijk hun concepten tijdens de ontwerpwedstrijd georganiseerd door Het Platform Techniek.

Vijf scholen deden mee aan de ontwerpwedstrijd, die een paar maanden geleden werd uitgeschreven na een gemeenschappelijk werk en leerbezoek aan Walibi World. De leerlingen konden tijdens dit bezoek zelf ervaren hoe leuk techniek kan zijn en naderhand bruiste het van de ideeën voor nieuwe attracties! Elke deelnemende school nomineerde uiteindelijk drie ontwerpen die in Harderwijk opgesteld werden voor een vakkundige jury.

De namen voor de ontworpen attracties waren in ieder geval origineel. Maar de ideeën achter deze namen waren minstens even boeiend. Neem bijvoorbeeld de Ghost Tower. Een inzittende van deze attractie wordt getrakteerd op een achtbaan en een spookhuis ineen. Het zou zo in een pretpark kunnen staan en zeker tijdens het populaire Halloween in Walibi World.

Om een goed beeld te geven van hun attractie, hadden de leerlingen modellen gemaakt. Ook hadden zij op papier gezet wat het precies voorstelde, voor wie het bedoeld was, welke materialen er waren gebruikt en door wie het gemaakt was. De achtbaan was een veel gemaakte attractie, maar dan wel in heel uiteenlopende uitvoeringen.

De jury had er een zware dobber aan om het beste ontwerp te kiezen. In eerste instantie nomineerde zij drie attracties. De makers van deze attracties moesten hun ontwerp voor de zaal presenteren. Ten eerste was de The Papaloeta Jump genomineerd, een kleurrijke achtbaan met een tunnel en verschillende loopings. 'We hopen op abonnementen voor Walibi World', lieten de meiden in hun presentatie weten. Want een seizoen lang gratis naar het pretpark was de hoofdprijs van de wedstrijd!

Daarnaast werd de Bloody Ball Blaster genomineerd. 'In onze achtbaan zit je in een ronde bol en wordt je door een tunnel geblazen' , lieten de makers Jan Petersenen en Roy van Schoten weten. Hun medemaker Mark Timmer was zieken kon niet bij de uitreiking aanwezig zijn. De laatste genomineerde was de Funloop. Een houten achtbaan met een heel bijzondere draai erin.

Uiteindelijk ging de Bloody Ball Blaster er met de hoofdprijs, een seizoen lang gratis naar Walibi World, vandoor. Hoofd technische dienst van Walibi World Ton Merkx, die de prijzen uitdeelde, gaf aan blij verrast te zijn bij het zien van alle creatieve ontwerpen. “Het ontwerp dat heeft gewonnen is het meest vernieuwend en erg origineel!”, aldus de enthousiaste Ton Merkx.

Platform Techniek Noordwest-Veluwe organiseerde de tour om leerlingen de verschillende “gezichten” van techniek te laten zien. Deze actie is één van de activiteiten die de samenwerking tussen Landstede, Platvorm Techniek en Walibi World kenmerkt. Leerlingen op een boeiende en voor hen aansprekende wijze geïnteresseerd maken in het vak techniek is hierbij de belangrijkste drijfveer voor de drie partijen. Dit doel lijkt goed te slagen gezien het enthousiasme waarmee de verschillende scholen én leerlingen deze opdrachten aangrepen, waarbij het “werk en leerbezoek” aan Walibi World toch nog steeds als hoogtepunt wordt gezien.
Fotos
ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl