ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Halloween steeds populairder in nederland
Happy Halloween en Scary Halloween van 14 t/m 30 oktober in Walibi World

Biddinghuizen, 7 september 2005 Het populaire Halloweenfeest in Walibi World wordt dit seizoen uitgebreid. Speciaal voor families met kinderen en iedereen die niet echt stevig in zijn schoenen staat, kan vanaf 14 oktober overdag Happy Halloween worden beleefd. Het wordt dan niet echt eng maar absoluut héééél spannend! Voor iedereen met stalen zenuwen wordt er op zeven “Fright Nights” in oktober als vanouds Scary Halloween gevierd tot 22.00 uur.

Halloween ook populair in Nederland
Dat Halloween een feest is dat alleen in Amerika wordt gevierd, berust op een misverstand. Dit blijkt wel uit de enorme populariteit van het Halloweenfeest, zoals dat de afgelopen vijf seizoenen in Walibi World (voormalig Six Flags Holland) is gevierd. De meeste Nederlanders houden duidelijk van lekker griezelen en gillen. Naast de reeds bekende en vooral beruchte avondopenstellingen breidt Walibi World dit seizoen het Halloweenfeest uit met Happy Halloween overdag.

Nieuw: overdag Happy Halloween!
Vanaf 14 oktober tot en met 30 oktober wordt er iedere dag Happy Halloween gevierd. Grappige vogelverschrikkers, leuke attracties en spannende shows zorgen voor een onvergetelijk Happy Halloween. Dit speciaal voor families met kinderen én iedereen die geen stalen zenuwen heeft.

Als vanouds: griezelen tijdens Scary Halloween
Wie Happy Halloween zonder angst kan doorstaan, is klaar voor het angstaanjagende Scary Halloween. Als de rillingen over je rug lopen en het zweet in je handen staat, weet je dat het is begonnen… Dit seizoen zijn er zeven “Fright Nights” op de laatste drie vrijdag- en zaterdagavonden in oktober én op zondagavond 30 oktober. Scary Halloween begint op deze avonden om 18.00 uur en gaat door tot 22.00 uur. Wie durft tot het einde te blijven?

HAPPY HALLOWEEN
Niet echt eng, maar wel héééél spannend!

Spookboerderij van de familie vogelverschrikker
Het is herfst, er hangt een nevel over Walibi Land en je hoort de wieken van de windmolen piepen. Walibi Land, het gebied voor de kleine helden, is speciaal voor Halloween omgetoverd tot een groot boerenerf vol hooibalen, pompoenen en tractors. In de spookboerderij, die op het erf staat, woont de familie vogelverschrikker. Ook werken er luie boerenknechten, die de attracties in het gebied zullen draaien voor de kinderen. Het enige nadeel is, dat ze zo nu en dan in slaap vallen. Als het je lukt om ze wakker te laten schrikken, krijg je een snoepje toegeworpen! Dit schijnt ook heel goed te werken bij de vogelverschrikkers.

Wie weet er te ontsnappen uit het maïsveld?
Zodra er genoeg moed is verzameld, kan er een bezoek worden gebracht aan de spookboerderij. Via grote houten deuren kom je terecht op het erf waar je, vele hooibalen en pompoenen later, belandt in de verschillende vertrekken van de boerderij. Wel zachtjes doen in de slaapkamer van Opa Vogelverschrikker, want als díe wakker wordt…De laatste ruimte is de hooischuur waar Papa Vogelverschrikker iedereen het maïsveld in stuurt; probeer daar maar eens uit te komen!

Walibi en de Plaaggeest
De kinderen worden tijdens Happy Halloween geschminkt en kunnen in Halloweentenue met Walibi en z’n vriendjes op de foto. Het is oppassen geblazen voor de plaaggeest, want hij heeft een hekel aan vrolijkheid en plezier en wil daarom Walibi en z’n vriendjes te grazen nemen. In de superspannende show “Walibi en de Plaaggeest”, in het Walibi theater, zie je hoe dit afloopt. Wanneer je een bezoek aan de spookboerderij hebt overleefd, samen met Walibi de plaaggeest hebt verslagen en zonder angst bent ontsnapt uit het maïsveld, ben je klaar voor de “Fright Nights” tijdens Scary Halloween in Walibi World.

SCARY HALLOWEEN
Griezelen als vanouds tijdens zeven “Fright Nights”…..


Schijn bedriegt..
Vanaf 14 oktober worden de bezoekers van Walibi World tijdens Scary Halloween ontvangen in het spannende maar stijlvolle Halloween in Walibi World. De Main Street met haar fraai aangeklede shops, reusachtige pompoenen, stijlvolle verlichting en typische Halloween figuren verraadt niet wat er zich verder in het park afspeelt...

“The Point of Fear”
Als je richting het reuzenrad loopt kom je terecht in “The Point of Fear”. Met zijn nieuwe machine maakt Dr. Shock hier de meest gruwelijke monsters. Er ontbreekt alleen één essentieel ingrediënt: ANGST. Hij doet er daarom alles aan om de bezoekers angst aan te jagen en deze te gebruiken voor zijn lugubere experimenten. Tijdens de Scarymony in “The Point of Fear” demonstreert Dr. Shock om 18.00 uur waar hij toe in staat is; monsters en griezels worden geproduceerd. En dit is nog maar het begin!

House of Shock
Wie durft het huis van Dr. Shock te betreden? Hij heeft alle kamers ingericht als laboratorium voor zijn experimenten met menselijke wezens. Het is de vraag of je toeschouwer blijft of één van zijn experimenten wordt. Met de angst in je benen wordt je via een achterdeur “House of Shock” uitgedreven richting “The Point of Fear”. Je angst wordt direct gebruikt door Dr. Shock, voor zijn monsterlijke experiment.

Carnival of Freaks
Alle mislukte experimenten worden door Dr. Shock naar “Carnival of Freaks” gestuurd. Lopend door dit gebied kom je ze allemaal tegen: de doodskistenverkoper, een freaky clown, de waarzegster, vuurspuwer, een vriendelijke moeder met kinderwagen, de mummy, de weerwolf en de inmiddels beruchte kettingenman. Ze lijken grappig máár ze zijn gemanipuleerd door Dr. Shock, DUS…….OPPASSEN!

Houdt Dr. Shock de shows in zijn macht?
Na een gruwelijk lekker Halloweendiner bezoek je de Saloonshow om 19.00 of 20.30 uur. Zelfs in deze verre uithoek van Walibi World is de macht van Dr. Shock merkbaar. De altijd zo leuke circusacts zijn veranderd in een macaber spektakel. Ook de macht van Mordon in de tempel, tijdens de King Solomon’s By Night Show, is tanend. Nevada weet Mordon te verslaan maar lukt hem dit ook bij Dr. Shock? Je kunt het meemaken om 19.30 en 21.00 uur in het King Solomon’s Mines Theater.

Thornton inc. Mystery Ranch
Wat ’s middags nog een spannende spookboerderij was, is veranderd in “Thornton inc. Mystery Ranch”. Bij navraag bleek “Thornton inc.” vertegenwoordigd te worden door niemand anders dan Dr. Shock. De vogelverschrikkers werden verdreven door zijn handlangers de Red Necks. Nietsvermoedend loop je de boerderij binnen waar je geconfronteerd wordt met de gruwelijke levensstijl van deze nieuwe bewoners. De Red Necks stellen bezoek niet op prijs en drijven je met hun kettingzagen het maïsveld in. Als je denkt eindelijk verlost te zijn van deze wezens, blijkt dat Dr. Shock ook zijn scepter zwaait over het maisveld…. Vind nu maar eens de uitgang!

Wie durft tot het einde te blijven?
Dr. Shock is kwaad, héél erg kwaad. Het is hem niet gelukt om voldoende angst uit de lucht te halen om zijn ultieme experiment te laten slagen. Hij laat zijn handlangers de bezoekers naar “The Point of Fear” drijven vlak vóór 22.00 uur. Wanneer iedereen bij elkaar staat, start hij zijn laatste poging het meest gruwelijke monster te creëren. Hij laat geen mogelijkheid onbenut om de bezoekers angst aan te jagen. Met effecten van licht, vuur(werk), laser, de gruwelijkste horrorfilms en zijn monsterlijke experimenten zal hij proberen om iedereen de stuipen op het te lijf jagen. Zal zijn experiment slagen? Je zult het zien tijdens de Scary Halloween Fright Nights!
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl