ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
VWA kritisch over catering in pretparken
DEN HAAG - De overgrote meerderheid van de Nederlandse attractieparken houdt zich onvoldoende aan de regels bij de verkoop van levensmiddelen.

Dat heeft de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) vrijdag bekendgemaakt. Er zijn volgens de VWA geen acute risico's voor de gezondheid.

De VWA houdt toezicht op in totaal 23 pretparken. Zij let daarbij op de veiligheid van attracties en verkochte levensmiddelen en op naleving van de Drank- en Horecawet en de Tabakswet.

Slechts één park scoort op alle drie de terreinen een voldoende. Wettelijke regels maken het onmogelijk dat de VWA namen van parken koppelt aan de resultaten van de inspecties.

Veiligheid
De veiligheid van attracties krijgt in zes van de 23 pretparken een voldoende. Bij twee parken blijkt zowel de technische staat van de toestellen als het controlesysteem om risico's te vermijden onvoldoende.

Daar wordt het toezicht aangescherpt. Bij de overige parken moet het risicomanagement beter, maar zijn de attracties technisch in orde.

Pretparken houden zich over het algemeen wel aan de regels voor de verkoop van alcohol en tabak. Slechts twee parken presteren op dat vlak onder de maat.

© ANP
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl