ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Uniek nachtevent Zip your Lip in Walibi World
Uniek nachtevent Zip your Lip in Walibi World
Voor het eerst in Europa opent een pretpark 24 uur haar deuren


AMERSFOORT - 5 MAART 2009 De jongerenactie Zip your Lip sluit dit jaar spetterend af door insamenwerking met Walibi World tijdens Pasen Zip's Wild Night teorganiseren. 1250 jongeren zetten zich in voor de hiv- en aidsprojecten van World Vision in Afrika door 24 uur niets te eten, daarbij de nacht doorbrengend in Walibi World! Overdag delen ze Walibi World met de gewone bezoekers, maar vanaf 18.00u is het park van hen en kunnen ze hun lol op. Speciaal voor hun worden er attracties geopend. Naast toegang tot attracties is er een programma samengesteld met o.a. films en live optredens van diverse artiesten, zoals Nikki. Aan het eind van de 24 uur zal de opbrengst op spectaculaire wijze bekend worden gemaakt.

Zip your Lip
Zip your Lip is de wereldwijde jongerenactie van ontwikkelingsorganisatie World Vision en wordt jaarlijks gehouden. In totaal doen er zo'n tachtig scholen, zestig groepen en vierhonderd individuele jongeren aan mee. Het doel is dat jongeren 24 uur niets eten om vervolgens door sponsoring geld op te halen voor aidswezen in Afrika. Het is alleen toegestaan water en thee te drinken. Met elke 24 euro wordt een jongere in Afrika geholpen. De actie is al jaren een groot succes. Kijk voor meer informatie op www.zipyourlip.nl

Zip's Wild Night
De Zip your Lip actieperiode vindt plaats in de vastenperiode voor Pasen. Gedurende zes weken wordt er door heel Nederland 'gezipt'. Dit jaar is er voor het eerst een extra event om deze periode af te sluiten: Zip's Wild Night in Walibi World. Een uniek event, omdat nog nooit eerder in Europa een pretpark 24 uur open is geweest. Op Goede Vrijdag 10 april begint traditiegetrouw het seizoen voor Walibi World. Dit jaar hebben het Walibi World en Zip your Lip elkaar gevonden om het pretparkseizoen op een bijzondere manier te starten en tegelijk de Zipactie af te sluiten. Er kunnen 1250 jongeren meedoen aan het event. Deze jongeren hebben de kans iets unieks te beleven door 's nachts toegang te krijgen tot attracties. Daarnaast is er in het programma ruimte gegeven aan diverse artiesten waaronder o.a. Nikki om optredens te verzorgen. Ook voor de minder actieve "Zipper" is er genoeg te doen, zo is er een relaxruimte en worden er de hele nacht films gedraaid. Inschrijving op deze 24 uur pretparkervaring kan via de website.

Zonsopgang in de Goliath
Als klap op de vuurpijl is er voor de jongeren een extra bijzondere ervaring. Om 06.00u s' morgens zal Walibi World's topattractie de Goliath tijdens zonsopgang opengaan om deze jongeren een zonsopgang te laten meemaken die voor weinigen is weggelegd. Om 15.00u op Tweede Paasdag zal tijdens het slotfeest de opbrengst van dit originele event op een unieke manier worden bekendgemaakt.

Over World Vision
World Vision is één van de grootste organisaties ter wereld die kinderen in ontwikkelingslanden wil helpen. Deze kinderen krijgen schoon water, goed voedsel, medische zorg, een veilige leefomgeving en ze kunnen naar school. World Vision geeft deze hulp aan kinderen zonder dat het iets uitmaakt wat ze geloven of wat hun achtergrond is. World Vision is christelijke geïnspireerd en werkt in 100 landen. Daarbij werkt World Vision samen met de mensen die daar wonen en andere organisaties zoals Unicef en het Wereld Voedsel Programma. Meer weten over World Vision? www.worldvision.nl.
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl