ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
ChildsLife Nationale Ballonnenactie: Winnende school gaat naar Walibi World
De winnaar van de ChildsLife Nationale Ballonnenactie is bekend. Basisschool de Regenboog in Malden zamelde het meeste geld in voor ChildsLife. De hele school mag op 25 april naar Walibi World om de ballonnen op te laten.
De leerlingen van alle andere deelnemende scholen in heel Nederland laten op die dag om 11.30 uur hun ballonnen vanuit school op.

In Walibi World zijn ChildsLife ambassadeurs Dominique van Vliet en Rob Geus aanwezig bij het feestelijk oplaten van de ballonnen. Walibi World heeft gratis entreekaartjes beschikbaar gesteld voor de winnende school. Radio BEMBEM, een zender voor kinderen, besteedt in haar radioprogramma’s aandacht aan de Nationale Ballonnenactie.

De afgelopen weken hebben duizenden leerlingen van basisscholen meegedaan aan de actie. Bij familie, buren en bekenden zamelden de kinderen geld in voor ChildsLife. Voor elke € 2,50 die ze opgehaald hebben, krijgen ze op de Actiedag een met helium gevulde ballon. De school die de meeste ballonnen verkocht (gerelateerd aan het aantal leerlingen), was een gratis dagje Walibi World beloofd. Aan elke ballon hangt een kaartje met de naam, leeftijd en school van het kind dat de ballon oplaat. Er is een prijs voor het kind van wie de ballon het verste weg wordt gevonden.

Het doel van deze actie is leerlingen van de basisschool kennis te laten maken met het werk van hulporganisatie ChildsLife. Tevens levert de actie inkomsten op, die ChildsLife zal aanwenden voor haar hulpprogramma’s voor kinderen.
ChildsLife richt zich op twee belangrijke aspecten van een kinderleven: onderwijs en voeding. Het gaat voornamelijk om arme kinderen, straatkinderen en (aids)weeskinderen. Voor deze kinderen bouwt en onderhoudt ChildsLife scholen, waar ze naast onderwijs een maaltijd krijgen, 365 dagen per jaar.
ChildsLife biedt hulp aan 16.000 kinderen per maand, wereldwijd.
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl