ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Geen tijd om te hangen! Acties van hangjongeren in hun eigen buurt van start
Lonsdale jongeren uit Nieuwerkerk aan de IJssel en allochtone jongeren uit Rotterdam met elkaar in debat. Weg met vooroordelen. Een paar weken later organiseren beide groepen hangjongeren hun eigen actie voor de buurt. Zaterdag 28 april vindt in Tholen de Hang Around 9 kernen slag & Orange Night plaats.
Dit alles in het kader van HANG AROUND, een landelijke wedstrijd waarin 10 groepen hangjongeren laten zien dat zij meer kunnen dan hangen en een positieve actie organiseren voor hun eigen buurt. In tien gemeenten gaan jongeren de komende tijd de meest creatieve en ludieke acties laten zien!

Hang Around Nieuwerkerk aan den IJssel en Hang Around Rotterdam
Als aanloop van hun beider Hang Around-actie voeren de (autochtone) hangjongeren uit Nieuwerkerk aan de IJssel en de (allochtone) hangjongeren uit Rotterdam op 24 april 2007 een dialoog met elkaar over racisme. Dit zal plaats vinden in het JIP Rotterdam, Mathenesserlaan 173 om half 8. Vervolgens organiseert Nieuwerkerk aan de IJssel een tentoonstelling over Lonsdale en een open lucht bingo voor jong en oud. In Rotterdam is de groep bezig om een groot wijkfeest te organiseren.

Hang Around Tholen
De jongeren in Tholen voeren hun Hang Around actie uit op zaterdag 28 april van 14.30 tot 01.00 in en om De Haestinge in Sint Maartensdijk. De jongeren van de Tholense jeugdraad organiseren daar een 6 kamp voor alle hangjongeren uit de 9 kernen van Tholen. Elke hanggroep mag een buurtbewoner meenemen als coach. De dag wordt afgesloten met een groots feest voor jongeren vanaf 12 jaar.

HANG AROUND
De landelijke wedstrijd HANG AROUND organiseren 10 groepen hangjongeren van 28 april tot en met 2 juni bijzondere acties die de band met hun buurt of wijk moeten verbeteren en herstellen. Behalve bovengenoemde plaatsen doen ook Drachten, Oldenzaal, Hardenberg, Almere, Amersfoort, Veldhoven en Urk mee. De acties worden bezocht door een jongerenjury van de Nationale Jeugdraad, die de acties beoordeeld op de mate van jongerenparticipatie. Op zaterdag 23 juni 2007 kiest een deskundige jury tijdens het Hang Out slotevent in Walibi World de ‘Hangplek van Nederland 2007’. Behalve de ‘eeuwige roem’ ontvangt de winnende actie een ‘ Night in Walibi’, een speciale avondopenstelling voor 100 jongeren en buurtbewoners.
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl