ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Wereldrecordpoging skippy ballen in Walibi World op vrijdag 13 april
Biddinghuizen, 19 maart 2007 - Op vrijdag 13 april a.s. zullen 2500 jongeren in Walibi World een poging wagen het huidige wereldrecord skippyballen te verbreken. Dit in het kader van de campagne “Overbruggen” van ziekenhuis St Jansdal in het nabij gelegen Harderwijk.

2500 leerlingen op de skippybal
In de schaduw van het grote reuzenrad van Walibi World, zullen de jongeren op vrijdag 13 april rond 09.45 uur op een skippybal stappen. Het doel is het huidige record van 2263, van Stichting Mami uit Etten-Leur, te verbreken. De deelnemers zijn leerlingen van regionale scholengemeenschap locatie Slingerbos in Harderwijk en locatie Levant in Zeewolde. Daarnaast worden ze gesteund door groepen 7 en 8 van basisscholen uit deze plaatsen.

Zeven burgemeesters als getuige
De organisatie van Guinness World Records stelt een groot aantal voorwaarden aan een officieel wereldrecord. Eén van die voorwaarden is dat er gezorgd moet worden voor ‘getuigen’. In het reglement wordt dit heel mooi geformuleerd: ‘De getuigen moeten mensen zijn met gezag en respect in de samenleving’. De organisatie is erg blij te kunnen melden dat de volgende burgemeesters zich bereid hebben gevonden getuige te zijn van de recordpoging en waarschijnlijk ook zelf op de een skippybal zullen stappen:

- Burgemeester A.B.L. de Jonge van Dronten/Biddinghuizen
- Burgemeester J. van Putten van Putten
- Burgemeester W. Omta van Ermelo
- Loco Burgemeester H. Eisinga, Harderwijk
- Burgemeester D.H.A. van Hemmen van Nunspeet
- Burgemeester H. Visser van Elburg
- Burgemeester G.J. Gorter van Zeewolde

Angst verminderen op vrijdag de 13e
Waarom het noodlot tarten door juist op vrijdag de 13e een wereldrecord poging te wagen? De organisatie heeft heel bewust voor deze dag gekozen omdat dit aansluit bij het goede doel, waar de poging voor wordt ondernomen: “angst verminderen bij kinderen in ziekenhuis St Jansdal”. Daarnaast zal een deel van de opbrengsten gaan naar het bouwen van een familiehuis in Ghana. De komende weken zullen de deelnemers in hun omgeving geld gaan inzamelen voor deze actie.

ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl