ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Duizenden Scouts spelen hoofdrol in Walibi World
Biddinghuizen, 16 april 2005 - Duizenden Scouts spelen dit weekend de hoofdrol in Walibi World. Precies 10 jaar na de Wereld Jamboree, die op dezelfde locatie plaatsvond, wordt door Scouting Nederland en Walibi World de Scouting Fundays georganiseerd. Scouts bouwen tijdens dit weekend het park om tot een echt scoutingterrein, ondernemen scouting activiteiten, leggen contacten en blijven gezamenlijk kamperen.

De eerste Scouting Funday in Walibi World is zeer succesvol verlopen. Duizenden scouts in uniform zorgden voor een gezellige sfeer, waar ook de reguliere gasten van het themapark van mee konden genieten. Walibi World heeft sinds haar naamsverandering, van Six Flags Holland naar Walibi World, haar positionering verbreed naar gasten van alle leeftijden. Naast de meer dan vijftig attracties en shows die het park al rijk was, zijn er drie nieuwe attracties en een nieuwe show bijgekomen. Sfeer en het gezamenlijk beleven van plezier zijn binnen de nieuwe missie van Walibi World een nog belangrijkere factor geworden. De Scouting Fundays zijn hier een goed voorbeeld van, omdat grote groepen scouts van alle leeftijden samen een dag beleven die eruit springt!

Tijdens de Scouting Fundays, op 16 en 17 april, worden er in Walibi World een groot scala aan typische Scouting activiteiten georganiseerd, zoals broodjes en pannenkoeken bakken, een vossenjacht, levend tafelvoetbal, en vele andere scouting spelletjes. Ook zijn er optredens van scoutingbands en zullen ook diverse pionierobjecten worden gebouwd met als thema "overbruggen". Pionieren is een techniek waarbij met handkracht met houtenpalen en touwverbindingen functionele of speelobjecten worden gemaakt.

Het is dit jaar precies 10 jaar geleden dat de Wereld Jamboree werd georganiseerd in Biddinghuizen. De Wereld Jamboree is een soort olympische spelen voor scouts die eens in de 4 jaar word georganiseerd en waar scouts uit de gehele wereld aan mee doen. In de zomer van 1995 hebben totaal 30.000 scouts deelgenomen aan een van de meest bijzondere internationale evenementen die in Nederland zijn georganiseerd. Scouts uit 166 verschillende landen hebben destijds 10 dagen lang samen gekampeerd, gespeeld, ontdekt, vrienden gemaakt en geleerd van elkaars culturen en gewoontes. Er is hiervoor speciaal een kampeerterrein aangelegd van 300 hectare die nu nog steeds dienst doet als evenementen terrein. Koningin Beatrix heeft de Wereld Jamboree geopend en de opening werd live uitgezonden in Eurovisie verband door de NOS waardoor vele miljoenen mensen dit hebben kunnen volgen.

Na de Wereld Jamboree in 1995 zijn er slechts enkele Scoutingevenementen georganiseerd op of nabij dit evenemententerrein. Het is dan ook bijzonder te noemen dat nu, 10 jaar na de Wereld Jamboree, er honderden scouts kamperen nabij het voormalige Wereld Jamboree terrein voor de eerste editie van het evenement "Scouting Fundays".
Fotos
ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl