ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Walibi World zet strategie voort en bouwt aan de toekomst
Biddinghuizen, 28 februari 2007 - Over iets meer dan een maand opent Walibi World weer haar poorten. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan de plannen voor het nieuwe seizoen. Onderdeel van deze plannen is de komst van een aantal nieuwe shows en de verhuizing van de trein van La Via Volta. Hiermee zet Walibi World haar strategie, om een betere balans in attracties voor jong en oud te realiseren, voort.

Met de rebranding van Six Flags Holland naar Walibi World in 2005, werd de doelgroep van het park verbreed naar “alle leeftijden”. Het doel van Walibi World werd een geweldige dat uit te bieden voor iedereen, jong en oud, echte helden en helden op sokken. Omdat het park tot 2005 met name populair was bij de tieners vanwege de sensationele thrillattracties, is er sindsdien hard gewerkt aan een betere mix in het aanbod van attracties, shows en entertainment.

Om de perfecte balans te creëren werden er de afgelopen twee seizoenen nieuwe attracties, shows en evenementen toegevoegd en een aantal thrillattracties weggehaald. Ook dit seizoen wordt deze strategie voortgezet. Walibi World zal daarom afscheid nemen van “Sherwood Revenge”, die eigendom wordt van Mer de Sable in Frankrijk. Daarnaast zal in mei van dit jaar de trein van “La Via Volta” verhuizen naar Pleasure Wood Hills in Groot-Brittannië. Fans van La Via Volta kunnen dus uitsluitend in april nog in eigen land genieten van deze achtbaan. De parken waar deze attracties naartoe verhuizen zijn beiden onderdeel van dezelfde overkoepelende organisatie “Compagnie des Alpes”.

Op de plek van “Sherwood Revenge” zal hoogstwaarschijnlijk een speeltoestel voor jonge kinderen worden gebouwd. Wat er voor La Via Volta “in de plaats” zal komen is nog niet bekend. Walibi World doet voortdurend onderzoek naar de wensen van haar bezoekers en de markt en zal dit dan ook gaan meenemen in het besluit voor toekomstige nieuwe attracties of shows.

Het komende seizoen zal Walibi World vooral investeren in meer entertainment in het park. Er komt een interactieve levende fontein. Deze fontein, die in Amerikaanse parken al een enorme hit is, zal voorbijgangers op humoristische en verrassende wijze aanspreken, letterlijk en figuurlijk. De succesvolle evenementen New Year’s Eve en Halloween worden uitgebreid met extra avonden. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan een aantal nieuwe shows.

Het resultaat, van deze betere mix in aanbod, begint steeds duidelijker te worden. Het aandeel tieners en families met kinderen, die het park bezoeken, is ondertussen nagenoeg gelijk. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de waardering voor het park is gestegen. Met name de sfeer, de variëteit aan attracties, het aantal attracties én de vriendelijkheid van de medewerkers scoren hoog. Walibi World zal deze nieuwe strategie dan ook de komende jaren blijven voortzetten.
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl