ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Walibi ontvoerd uit Walibi World
Biddinghuizen, 30 december 2006 Afgelopen nacht is het beeld van Walibi, dat bovenop de wereldbol bij de entree van het park staat, verwijderd. Dezelfde nacht zijn 13 personen aangehouden, nadat er bij de politie verschillende tips waren binnengekomen van mensen die het nogal verdacht vonden dat ze Walibi langs zagen rijden op een aanhangwagentje.

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 december is Walibi door 13 personen op vakkundige wijze verwijderd van de wereldbol, die voor de entree van het park staat. Hiervoor waren ladders, gereedschap en een aanhangwagen meegenomen. Het doel van deze ontvreemding was een oudejaarsstunt, waarbij de "ontvoerders" tijdens de nieuwjaarsviering, Walibi als trofee wilden rondrijden in hun woonplaats Oldeberkoop (FR).

Ver kwamen ze echter niet. De politie ontving verschillende telefoontjes waarbij de tipgevers aangaven het nogal verdacht te vinden dat ze Walibi, vastgebonden op een aanhangwagen, voorbij zagen rijden. De politie heeft de "ontvoerders" vervolgens aangehouden op de A6, bij Swifterband. Eenmaal bij het bureau aangekomen, kwam er nog een auto met medeplichtigen aanrijden, die zichzelf aangaven, onder het mom van "samen uit, samen thuis". De politie heeft een proces verbaal opgemaakt.

Walibi is netjes behandeld door zijn "ontvoerders", die het beeld vanmiddag onder begeleiding van de politie weer hebben teruggebracht naar Walibi World. Het park is blij het nieuwe jaar gewoon te kunnen starten met Walibi op zijn oude vertrouwde plekje.

Deze groep "ontvoerders" blijkt vaker dit soort stunts uit te halen. Zo hebben ze eerder geprobeerd het beeld van "Bonfire" van Anky van Grunsven, in Brabant te ontvreemden, wat tevens is verijdeld door de politie ter plaatse.
Fotos
ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl