ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Walibi World is spetterend geopend
Biddinghuizen, 25 maart 2005 Het was vandaag feest in Flevoland. Walibi World (voormalig Six Flags Holland) is vandaag spetterend geopend! Walibi en Walibelle, de gastheer en gastvrouw van het park, openden het park en presenteerden op feestelijke wijze hun hartveroverende vriendjes van over de hele wereld! Naast de meer dan vijftig attracties en shows presenteerde het park een nieuwe show en drie nieuwe attracties. De wereldprimeur Splash Battle, Boris' Ballen Fabriek en Boris' Klauter Eiland waren enorm populair bij de gasten. Onder deze gasten bevonden zich meer dan honderd bekende Nederlanders mét gezin!

Hartelijk ontvangst voor de vroege vogels Al vanaf half tien gingen de poorten van het park open. In Hollywood The

Mainstreet en Boulevard de Paris zat de sfeer er al vroeg in. Het was prachtig weer, er klonk vrolijke muziek en leuk entertainment zorgde voor veel gezelligheid. Gasten konden al een rit maken in de supersnelle achtbaan Xpress of iets rustiger beginnen in de oldtimers van Le Tour de Jardins. Ook werden er gratis paaseitjes, koffie, thee en fris uitgedeeld aan de gasten.

Officiële opening van het park
Om tien uur begonnen de eerste gasten zich al te verzamelen voor het reuzenrad. Op het podium stond een enorm stripboek over de avonturen van Walibi en zijn vriendjes, met ernaast de enthousiaste medewerkers van Walibi World in hun nieuwe Walibi kleding. Toen Walibi en Walibelle het podium betraden, kon het feest echt beginnen! Na een kort welkom door Marcel Schonenberg, General Manager van Walibi World, openden zij samen symbolisch het boek. Met veel vuurwerk, special effects, ballonnen en muziek kwamen er uit dit boek de hartveroverende vriendjes van Walibi en Walibelle! Mama Lily het Nijlpaard, Oscar de Kat, Rocky de Bever, Wok de Draak en Splash de Olifant maakten er samen met de gasten én medewerkers van Walibi World een swingend feest van. Hierna gingen de medewerkers naar hun plek in het park en werd Walibi World officieel tot geopend verklaard.

Wereldprimeur: Splash Battle
Na de opening werden de gasten meegenomen naar de wereldprimeur: Splash Battle. Bij aankomst was de cartoonesk gedecoreerde attractie gehuld in een dikke laag mist en was het verdacht stil. Splash de Olifant probeerde de attractie leven in te blazen en na een paar keer blazen lukte het! Deze unieke interactieve attractie is voor iedereen die van spanning, competitie en actie houdt. De inzittenden maken een spannende boottocht langs spuitende geisers, klaterende watervallen en door mistige tunnels. Ieder bemanningslid heeft een eigen waterkanon waarmee op verschillende doelen én uiteraard op elkaar kan worden geschoten. Je bepaalt zelf of je nat wordt of niet, door de waterelementen met je waterkanon uit te schakelen. Splash Battle wordt gepresenteerd door Fruit Shoot. In Engeland is het allernieuwste fruitdrankje Fruit Shoot al lang een hit en sinds kort hebben we het ook in Nederland. Fruit Shoot staat voor actie en is jong, enthousiast en avontuurlijk, dus alles wat Splash Battle ook is!

Door de dikke laag sneeuw en de vorst die twee weken lang heeft aangehouden, heeft de bouw van de Splash Battle vertraging opgelopen. "Er is de afgelopen dagen keihard gewerkt om de attractie af te krijgen en het is gelukt! De gasten die vandaag al in de attractie zijn geweest, waren dolenthousiast! Vandaag wordt de elektronica van een aantal boten nog afgesteld en morgen kunnen de gasten weer volop genieten van een spannend avontuur in de Splash Battle", aldus Marcel Schonenberg, General Manager van Walibi World.

Walibi World eindeloos plezier voor jong en oudWalibi World is een park boordevol spanning en plezier voor iedereen, bekend geworden door attracties als Goliath en Robin Hood. Met de nieuwe naam verbreedt het park haar positionering van tieners en jong volwassenen naar gasten van alle leeftijden! Met toevoeging van nieuwe attracties en shows en entertainment ontstaat de perfecte balans, waardoor iedereen samen een onvergetelijke dag kan beleven in Walibi World, van grootouder tot kleinkind.

Nieuwe show en attracties in Walibi World In het Walibi theater vond de primeur plaats van de nieuwste show "Walibi en z'n vriendjes". De aanwezige kinderen maakten hier kennis met Walibi en zijn hartveroverende vriendjes. De nieuwe show is niet het enige wat er nieuw is in Walibi Land, het themadeel dat speciaal is gemaakt voor de jongste gasten. Boris' Ballen Fabriek is speciaal gemaakt voor kinderen van 0 tot 80 jaar. Hier kunnen gasten van alle leeftijden samen interactief spelen. In het paviljoen middenin Boris' Pannenkoekenhuis kan iedereen toveren! Magische luchtstromen zorgen er voor dat de zachte gekleurde ballen zweven en prachtige mobielen laten bewegen. In de speciale gladiator arena kan met zachte ballen worden geschoten op verschillende doelen. Alle ballen in het net opgevangen? Trek dan aan de speciale hendel en zorg dat het ballen gaat regenen! Via kruipgangen en glijbanen kan een strategische plek worden ingenomen voor een echt ballengevecht! Op Boris' Klauter Eiland kun je naar hartelust klimmen en klauteren. Samen naar grote hoogte klimmen en via de snelle glijbaan weer naar beneden glijden. Een attractie waar echte avonturiers zich uren kunnen vermaken.

Bekend nederland maakt kennis met Walibi Musicalsterren, cabaretiers, acteurs, topartiesten, sporthelden en presentatoren. Idols finalisten, -winnaars en -juryleden. Je kon het zo gek niet bedenken of ze waren samen met hun gezin plezier aan het beleven in Walibi World. "Walibi World is echt een feest om naar toe te gaan! Niet alleen voor de kids maar ook voor de ouders. De kleine Senna van drie vindt het super, Luca van zes vermaakt zich enorm en ook ik als moeder heb het geweldig naar mijn zin, echt plezier voor iedereen!", aldus de enthousiaste Leontine Borsato.

Alles valt op z'n plek
Dat het park niet alleen van naam is veranderd, is ondertussen wel duidelijk. Het park streeft er met de nieuwe attracties en alle veranderingen in het park naar om iedereen een geweldige dag te laten beleven, of je nu van spanning, ontspanning, show of attracties houdt. "Zo'n eerste openingsdag is heel spannend voor ons, want dan kunnen we zien of alles, waar we zo hard naartoe hebben gewerkt, enthousiast wordt ontvangen door de gasten, waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. Vandaag viel alles op z'n plek, de gasten hadden het samen naar hun zin en de nieuwe attracties waren enorm populair, een goed gevoel", aldus Marcel Schonenberg.
Fotos
ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     ParkFan.nl klik hier voor de grote versie     
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl