ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Thrill project luidt nieuw onderwijstijdperk in
“Muren verdwijnen als klaslokaal wordt vervangen door pretpark”

Biddinghuizen 6 september 2006 - Staatssecretaris Bruins van OCW zal op vrijdag 22 september in Walibi World het officiële startschot geven voor een compleet nieuwe manier van leren. Binnen het driejarige THRILL project gaan studenten van VMBO, MBO en HBO in teamverband opdrachten uitvoeren in en voor Walibi World. Dit project slaat een brug tussen de verschillende niveaus van onderwijs én creëert een betere aansluiting op de arbeidsmarkt.

Het project
THRILL staat voor Teamsgewijs Herontwerpen van Resultaatgericht Innovatief Levensecht Leren. Het biedt scholieren en studenten de mogelijkheid om in teams, van verschillende opleidingniveaus, aan projecten te werken voor een échte opdrachtgever. Themapark Walibi World is opdrachtgever van de eerste projecten. Het THRILL project moet ervoor zorgen dat leren in de praktijk spannender, interessanter en realistischer wordt. De denkbeeldige muur tussen de verschillende niveaus van onderwijs en de praktijksituatie zal hierdoor verdwijnen. Staatssecretaris Bruins: “Vaak loop ik tegen het beeld aan dat het beroepsonderwijs van alleen de overheid is. Het tegendeel gebeurt hier: samenwerking! Tussen opleidingen en bedrijfsleven, en tussen vmbo’ers, mbo’ers en hbo’ers.”

De locatie
Walibi World is met haar spectaculaire attracties de komende jaren voor veel scholieren en studenten hun nieuwe uitdagende werkplek. Tijdens de uitvoering van de opdrachten hebben ze de beschikking over een eigen locatie, genaamd THRILLTEAM PLAZA, in het vakantiepark van Walibi World. “Traditioneel maken jaarlijks vele honderden scholieren, studenten en schoolverlaters voor het eerst kennis met de arbeidsmarkt in bedrijven als Walibi World. Al geruime tijd proberen wij die eerste kennismaking een nog waardevoller invulling te geven door samen te werken met verschillende onderwijsinstellingen. Project THRILL is voor ons de ultieme vorm van aansluiting.”, aldus Marcel Schonenberg, Algemeen Directeur Walibi World.
ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl