ParkFan.nl
Walibi Holland Fansite / Persberichten
Six Flags Holland wordt: Walibi World
Biddinghuizen, 11 november 2004. Het is lang een verrassing gebleven en nu is het dan bekend: Six Flags Holland wordt Walibi World. Maar er verandert meer dan alleen de naam: de beroemde kangoeroe Walibi komt terug én het themapark wordt uitgebreid met nieuwe attracties waardoor er een ideale mix ontstaat aan vermaak voor jong en oud. Op 25 maart 2005 wordt het seizoen spetterend geopend met de nieuwe familie attractie: "Splash Battle", en nog veel meer.

WALIBI WORLD: Kort, krachtig en herkenbaar De investeringsmaatschappij Palamon Capital Partners nam dit jaar de Europese divisie van Six Flags over. Deze divisie, sindsdien werkzaam onder de naam StarParks, bestaat uit zeven bekende attractieparken in Europa. Six Flags Holland was samen met Six Flags Belgium en Warner Bros. Movie World het park waarvoor een nieuwe naam gekozen werd. Na uitvoerig onderzoek is het de naam Walibi World geworden. Het bleek zonneklaar dat de naam Walibi nog steeds een hoge en positieve bekendheid heeft, aldus 75% van de ondervraagden. Voeg daar de internationale uitstraling van het park bij en de naam was eigenlijk al geboren: Walibi World, kort, krachtig en herkenbaar! De overname brengt niet alleen een nieuwe naam met zich mee, maar tevens een herpositionering en een nieuwe strategie voor de toekomst, waarin de gast te allen tijde centraal staat.

Walibi, de populaire kangoeroe is terug van wereldreis Walibi, de beroemde Kangoeroe, heeft een lange wereldreis achter de rug. Tijdens deze reis ontmoette hij een groot aantal hartveroverende vrienden én zijn Walibelle, die sindsdien zijn charmante gezellin is. Ook deed hij in alle werelddelen fantastische ideeën op. Deze inspiratie is terug te vinden in Walibi World. Met zijn ontwapenende karakter brengt Walibi, samen met zijn vrienden, nog meer sfeer in het park. Als hét gezicht van het park maakt Walibi van iedere dag een onvergetelijke belevenis.

WALIBI LAND: hier beleven de kleinste bezoekers het grootste plezier Op de openingsdag, vrijdag 25 maart 2005, wordt Walibi Land feestelijk geopend door Walibi, de Kangoeroe. In dit speciale themagebied, waar de diverse attracties speciaal op maat zijn gemaakt voor de jongste bezoekers, beleven ze samen met hun ouders een dag vol vermaak. Natuurlijk ontmoeten zij hier Walibi en al zijn vriendjes en kunnen ze genieten van de avonturen van deze helden in een eigen show. Ook is hiervan een speciaal stripboek gemaakt om thuis nog eens na te genieten. De allerkleinsten mogen een bezoek aan de nieuwe Boris' Ballen Fabriek niet overslaan. Een overdekte attractie vol met gekleurde zachte ballen, die overal naar toe geschoten kunnen worden. De glijbanen en vreemde luchtstromen zorgen wel voor een heel speciaal effect. Op het nieuwe Boris' Klauter Eiland kunnen de kleintjes naar hartelust klimmen, klauteren en slingeren.

EEN WERELDPRIMEUR: SPLASH BATTLE
Als eerste in de wereld presenteert Walibi World: Splash Battle. Deze unieke attractie neemt de bezoekers in een duikboot mee op een spannende reis langs spuitende geisers, onverwachte ontploffingen, klaterende watervallen en door mistige tunnels. Elke passagier beschikt over een eigen waterkanon, waarmee verschillende doelen en de bemanning van andere boten kan worden bestookt. Deelnemers hebben zelf in de hand of ze nat worden of niet. Schieten ze op tijd raak om de waterval uit te schakelen? De duikboten worden voortgedreven door een nieuw railtransportsysteem over het water. Met een druk op de knop kunnen de passagiers zelf de snelheid van de boten verhogen. Met waterkanonnen die langs de kant staan opgesteld doen ook de omstanders actief mee. Wie houdt het droog in de Splash Battle?

Wat gaat er nog meer veranderen?
Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de entree al vanaf 09.30 uur open. In de mainstreet kunnen de bezoekers alvast een kopje koffie of thee drinken, leuke foto's maken en Walibi en zijn vriendjes ontmoeten, die ze overigens gedurende de dag in het park vaker zullen tegenkomen.

Verder krijgt elk gebied zijn eigen live entertainment, zoals muzikanten en levende standbeelden. Ook wordt de aankleding en de sfeer van het park verbeterd en de kinderboerderij uitgebreid.

De woensdagavonden in augustus beloven heel bijzonder te worden. Onder de naam New Year's Eve wordt middenin de zomer oudejaarsavond gevierd met oliebollen, bubbels en vuurwerk. Gewoon tijdens zo'n warme zomerdag toasten op het nieuwe jaar, dat is weer heel wat anders. Het park is die woensdagen open tot middernacht.

Een stap verder **.
Het park startte in 1971 onder de naam Flevohof, een attractiepark met een agrarisch educatieve achtergrond. Vele volwassenen van nu zullen zich de Flevohof van schoolreisjes herinneren. Toen de succesvolle Belgische Walibi Groep de Flevohof in 1994 overnam, veranderde de naam in Walibi Flevo. In 1998 werd het park onderdeel van Premier Parks Inc. Na een enorme metamorfose en een miljoenen investering opende in 2000 het park haar poorten onder de naam Six Flags Holland. Met de slogan "Rollercoaster Capital of Europe" positioneerde het park zich ongekend succesvol op de tienermarkt. Walibi World gaat weer een stap verder door de positie op de familiemarkt te versterken. Met de huidige overname en de nieuwe naam ziet het park de mogelijkheid om meer balans te brengen in haar aanbod en profilering naar zowel de familie- als de tienermarkt . De naamswijziging gaat gepaard met een flinke investering in attracties, shows, entertainment en decor. Naast de bestaande spectaculaire coasters en sensationele rides wordt het park uitgebreid met verschillende nieuwe attracties voor het hele gezin waardoor het park nu nóg completer is en de ideale mix biedt aan vermaak voor jong en oud. Walibi World is er voor iedereen!

ParkFan.nl
ParkFan.nl
Copyright © 2001-2023 ParkFan.nl / Disclaimer / webmaster@parkfan.nl / Halloween.nl
Dit is niet de officiële Walibi Holland website.
ParkFan.nl